Cazare Bucovina


 
  pensiune turistica in inima bucovinei ..
14  Camere | Capacitate maxima 30 persoane
 
  Grandemi Belvedere Bucovina *** Peisagistica montana unica, recomandata ca statiune turistica de munte. Pensiune turistica inspira o atmosfera de relaxare si confort, situat in mijlocul naturii, ..
21  Camere |
 
  Pensiune sami*** ,situata la numai 5 minute de mers pe jos de Manastirea Voronet si 40 minute de orasul Suceava. Este locatia ideala atat pentru turistii dornici sa viziteze manastirea si inprejuri..
18  Camere | Capacitate maxima 40 persoane
 
  VILA DOINA situata la numai 250 m de renumita manastire Voronet ofera linistea si confortul necesar pentru un sejur perfect in Bucovina.Aceasta pensiune are o camera dubla, doua camere triple, o suita..
5  Camere | Capacitate maxima 14 persoane
 
  Situata intr-o zona pitoreasca, pensiunea Casa Doamnei te asteapta sa petreci momente de relaxare si rasfat. Aici vei gasi o imbinare de noblete si traditie bucovineana. La noi nu e orice "casa". Este..
12  Camere | Capacitate maxima 28 persoane
 
  Memory I este o pensiune catalogata la 3***, dispunand de 3 apartamente si 9 camere duble twin la etajul I al pensiunii, iar la parter se afla restaurantul avand o capacitate de 180 de locuri. Memo..
22  Camere | Capacitate maxima 51 persoane
 
  Strabatând Obcinile Nordului de ţară, călătorul va fi plăcut surprins să întâlnească, pe legendarul pârâu Doabra,una din acele pensiuni din Bucovina unde confortul, eleganţa, rafinamentul..
7  Camere | Capacitate maxima 20 persoane
 
  Pensiunea Orhideea ete situata in statiunea turistica bucovineana Gura Humorului la intrarea dinspre Suceava, retrasa cca 90m de la sosea. Pensiunea va ofera cazare in 7 camere, din care 3 sunt cu ..
7  Camere | Capacitate maxima 17 persoane
 
      Pensiunea Ramona***, este situata central in Gura Humorului, in frumoasa zona a Bucovinei, intr-o zona linistita, in apropierea padurii. Pensiunea dispune de peste 30 locuri de cazare. ..
14  Camere | Capacitate maxima 35 persoane
 
   Situata la limita Parcului National Calimani, intr-o zona de munte, cu peisaje de vis, aer curat de munte, izvoare cu apa rece si la distanta de drumul principal. ¤ Pensiunea Poarta Calimani este p..
8  Camere | Capacitate maxima 16 persoane
  «  1    2    3    »
Obiective turistice in zona
Obiective turistice in zona bucovina 2. Bucovina, cunoscuta sub numele de Tara codrilor de fagi, este una dintre cele mai frumoase regiuni ale Romaniei si este recunoscuta in toata lumea pentru manastirile pictate.

Frumusetea Bucovinei este data de Muntii Raraului, dealurile impadurite si de peisajele unice naturale.

Manastirea Putna

Manastirea Putna este prima manastire ctitorita de domnitorul Stefan cel Mare. Spre deosebire de celelalte manastiri aceasta nu este pictata pe exterior dar impresioneaza prin valorile pe care le adaposteste.

Manastirea este o necropola domneasca, adapostind mormantul lui Stefan cel Mare precum si mormintele a doua dintre sotiile domnitorului si a doi dintre fiii sai.

Se spune ca locul unde trebuia sa fie construita manastirea a fost ales de domnitor prin tragerea cu arcul pe Dealul Crucii. Manastirea a fost construita intre anul 1466 si anul 1469 si a fost sfintita in anul 1470, dupa victoria din lupta de la Lipinti, impotriva tatarilor. Lucrarile au fost terminate de arhitectul grec Teodor iar fortificatiile au fost savarsite ceva mai tarziu, in 1481. Dupa un incendiu si o devastare facuta de armata cazaca a lui Timus Hmelnitchi, manastirea a fost, practic, refacuta de catre Vasile Lupu, in perioada 1653-1662. Putna poarta hramul Adormirea Maicii Domnului.

Manastirea a fost un important centru cultural, in interior se afla un muzeu ce detine un adevarat tezaur de manuscrise, obiecte de cult, broderii si icoane pictate din timpul domniei lui Stefan cel Mare. Tot in muzeu se regaseste o parte din paltinul in care a tras cu arcul Stefan cel Mare si o replica dupa sabia domnitorului. Muzeul de la Putna este considerat unul dintre cele mai bogate si valoroase muzee din Romania.

Manastirea are doua turnuri cunoscute sub numele de Turnul lui Eminescu si Turnul Clopotnitei. La Marea serbare de la Putna ce a avut loc in 1871, se spune ca Mihai Eminescu si Ioan Slavici au dormit la etajul cladirii, fapt ce a dus la numirea acestei constructii Turnul lui Eminescu.

Putna este una dintre cele mai frumoase si impunatoare manastiri din tara, atat arhitectura ei cat si cadrul natural in care este plasata, aducand-o in topul preferintelor celor pasionati de turismul religios. Manastirea Putna se afla 68 de km de Suceava si 127 km de <. Citeste mai departe Obiective Turistice Bucovina...Abonați-vă la Oferte
Accept
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor.
Afla detalii aici.