Oferte Cazare Cheile Bicazului


 
  HOTEL IASICON-LACU ROSU VA ASTEAPTA IN INIMA MUNTELUI!..
41  Camere | Capacitate maxima 80 persoane
 
  Gheorgheni este un oraş montan cu o vechime de 100 de ani, situat în inima Munţilor Carpaţii Orientalii. Localitatea a fost menţionată de prima dată în scripte, în secolul al XIII.-lea, ca o ..
20  Camere | Capacitate maxima 40 persoane
 
  CASA BALAN se afla situata pe DN15 la 25km de orasul Bicaz in drumul spre Vatra Dornei pe malul Lacului Bicaz cu vedere la muntele Ceahlau. Peo raza de 50 km.puteti vizita Cheile Bicazului,statiun..
5  Camere | Capacitate maxima 10 persoane
Obiective turistice in zona
Obiective turistice in zona cheile bicazului . Cheile Bicazului se afla in nord-estul tarii, in judetele Neamt si Harghita si fac parte din Parcul National Cheile Bicazului – Hasmas cu o suprafata de 6675 hectare ce reprezinta cea mai importanta zona geologica din tara noastra.

De-a lungul timpului Bicazul a erodat calcarele mai putin dure ducand la formarea cheilor Bicazului.Au o lungime de 8 km si se intind intre statiunea Lacu Rosu si satul Bicazul Ardelean fiind delimitate la nord si nord-vest de Suhardul Mare (1506 m) si la sud-est de Suhardul Mic (1352 m).

Cheile fac legatura intre Moldova si Transilvania si se afla mai exact in partea centrala a Muntilos Hasmas.

Cheile reprezinta o locatie pitoreasca, serpentinele avand o frumusete deosebita, iar in peretii de calcar ai stancilor se afla pesteri precum Pestera Neagra sau Pestera Cascada. Pe unele stanci exista si trasee amenajate pentru practicarea alpinismului de performanta sau sunt trasee montane ce pot fi explorate in scop turistic. In timpul iernii pasionatii de schi se pot bucura de programe speciale dedicate iubitorilor de sport.

Cheile Bicazului atrag anual un numar foarte mare de turisti iar in zona se afla multe vile, pensiuni, hoteluri, restaurante astfel incat turistii au posibilitatea sa petreaca un sejur de neuitat in zona Cheile Bicazului.

Printre obiectivele renumite ale zonei sunt: Lacul Rosu, Cheile Sugaului, Cheile Bicajelului, Pestera Munticelu, Pestera Neagra, Pestera Cascada.

Lacul Rosu

Lacul Rosu este un lac de baraj natural ce s-a format in 1838 si are 177 de ani. Anul 1838 a fost un an cu furtuni foarte puternice si cutremure, care au dus la o alunecare de teren a unuia dintre versantii muntelui din zona. Apele au inundat o vale in care se afla o padure de brazi si asa s-a format lacul. Culoarea rosie a fost data de argila din compozitia stancilor care s-au pravalit de pe munte. Lacul Rosu are o suprafata de 11 hectare si are o adancime de pana la 9,6 metri. Este una dintre atractiile turistice ale Harghitei.

Forma lacului seamana cu litera L si are doua braturi: bratul din Valea Oii avand lungimea de 900 m si bratul din Valea Suhardului 438 m.

In zona exista locuri de cazare la hoteluri si pensiuni. Preturile variaza intre 100 si 150 de lei pe noapte. Turistii pot face si plimbari cu barca pe lac si pot vedea de aproape. Citeste mai departe Obiective Turistice Cheile Bicazului...Abonați-vă la Oferte
Accept
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor.
Afla detalii aici.