Cazare Bucovina


 
  Sub marginile padurii, in apropierea locului in care paraul Voronet se varsa in raul Moldova, se afla noua pensiune Carmen Silvae, un loc al linistii si frumusetii intr-un pesaj de poveste. In acest l..
21  Camere | Capacitate maxima 48 persoane
 
  Curtea Bizantina is located in Scheia, 3 km from the centre of Suceava, and features accommodation with free WiFi, a restaurant and an on-site beerhouse. All units feature a balcony, an LCD cable T..
4  Camere | Capacitate maxima 10 persoane
 
  Pensiunea Ambiance este locul perfect atunci cand doriti sa gasiti tot confortul binemeritat dar si o atmosfera calda, familiara. Locul ideal pentru relaxare si destindere in vacante, pentru eveniment..
9  Camere | Capacitate maxima 25 persoane
 
  Pensiunea Ruby'nN este situata in Vatra Dornei, accesul auto facandu-se pe soseaua de centura ce leaga Suceava de Piatra Neamt. Pensiunea este amplasata pe o suprafata de aproximativ 1000mp si est..
10  Camere | Capacitate maxima 23 persoane
 
  Din vremuri stravechi, zona Bucovinei a fost cunoscuta pentru incantatoarele peisaje pitoresti, iar Pensiunea-Restaurant Poiana Bucovat, fiind imprejmuita de o padure bogata, ofera solutia ideala celu..
14  Camere | Capacitate maxima 32 persoane
 
  Descriere Pensiunea Perla Brazilor Pensiunea Perla Brazilor este situata la aproximativ 57 km de Suceava, pe DN 17 Suceava - Gura Humorului - Vama - Frumosu. Este asezata intr-un cadru mirific, ..
14  Camere | Capacitate maxima 40 persoane
 
  Pensiunea Sandru si centru SPA Aqua Alpin va ofera conditii excelente de odihna si relaxare intr-un cadru natural de munte. La noi veti gasi spatii pentru cazare si centru spa cu piscina, jacuzzi, ..
7  Camere | Capacitate maxima 20 persoane
 
  In inima Bucovinei, in localitatea Sucevita, Pensiunea Montana, amplasata intr-o locatie mirifica la baza unui versant impadurit, va ofera cadrul, serviciile si sentimentul distinct de calitate necesa..
8  Camere | Capacitate maxima 16 persoane
 
  Pensiunea Elim este situata la 7 km fata de Gura Hunorului .Situata in inima padurii si inconjurata de un tinut al pensiunilor turistice(43 pensiuni) ELIM va ofera un loc unde aerul curat,apa de izvo..
11  Camere | Capacitate maxima 26 persoane
 
   DESCRIERE PENSIUNEA CASA HUMOR**** Aflata la iesirea din Gura Humorului, la doar cativa km de faimoasele Manastiri Voronet (3km), Humor (5km) si 1km de Partia Soimul, Pensiunea Casa Humor**** es..
23  Camere | Capacitate maxima 52 persoane
  1    2    »
Obiective turistice in zona
Obiective turistice in zona bucovina . Bucovina, cunoscuta sub numele de Tara codrilor de fagi, este una dintre cele mai frumoase regiuni ale Romaniei si este recunoscuta in toata lumea pentru manastirile pictate.

Frumusetea Bucovinei este data de Muntii Raraului, dealurile impadurite si de peisajele unice naturale.

Manastirea Putna

Manastirea Putna este prima manastire ctitorita de domnitorul Stefan cel Mare. Spre deosebire de celelalte manastiri aceasta nu este pictata pe exterior dar impresioneaza prin valorile pe care le adaposteste.

Manastirea este o necropola domneasca, adapostind mormantul lui Stefan cel Mare precum si mormintele a doua dintre sotiile domnitorului si a doi dintre fiii sai.

Se spune ca locul unde trebuia sa fie construita manastirea a fost ales de domnitor prin tragerea cu arcul pe Dealul Crucii. Manastirea a fost construita intre anul 1466 si anul 1469 si a fost sfintita in anul 1470, dupa victoria din lupta de la Lipinti, impotriva tatarilor. Lucrarile au fost terminate de arhitectul grec Teodor iar fortificatiile au fost savarsite ceva mai tarziu, in 1481. Dupa un incendiu si o devastare facuta de armata cazaca a lui Timus Hmelnitchi, manastirea a fost, practic, refacuta de catre Vasile Lupu, in perioada 1653-1662. Putna poarta hramul Adormirea Maicii Domnului.

Manastirea a fost un important centru cultural, in interior se afla un muzeu ce detine un adevarat tezaur de manuscrise, obiecte de cult, broderii si icoane pictate din timpul domniei lui Stefan cel Mare. Tot in muzeu se regaseste o parte din paltinul in care a tras cu arcul Stefan cel Mare si o replica dupa sabia domnitorului. Muzeul de la Putna este considerat unul dintre cele mai bogate si valoroase muzee din Romania.

Manastirea are doua turnuri cunoscute sub numele de Turnul lui Eminescu si Turnul Clopotnitei. La Marea serbare de la Putna ce a avut loc in 1871, se spune ca Mihai Eminescu si Ioan Slavici au dormit la etajul cladirii, fapt ce a dus la numirea acestei constructii Turnul lui Eminescu.

Putna este una dintre cele mai frumoase si impunatoare manastiri din tara, atat arhitectura ei cat si cadrul natural in care este plasata, aducand-o in topul preferintelor celor pasionati de turismul religios. Manastirea Putna se afla 68 de km de Suceava si 127 km de <. Citeste mai departe Obiective Turistice Bucovina...Abonați-vă la Oferte
Accept
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor.
Afla detalii aici.