Pensiunea Lazy Selmbar

Şelimbăr este un sat în partea de centrală a judeţului Sibiu, în Depresiunea Sibiu. Aparţine de comuna Şelmbăr.
Obiectiv memorial
Monumentul Eroilor Români din Primul Război Mondial. Obeliscul se află amplasat la intrarea în comuna Şelimbăr, pe marginea şoselei E 15A şi a fost realizat în anul 1932, pentru cinstirea memoriei eroilor români căzuţi în Primul Război Mondial. Monumentul are o înălţime de 3,70 m şi este realizat din beton, iar împrejmuirea este asigurată cu un gard din acelaşi material. Obeliscul are drept ornament un basorelief cu o cască românească şi lauri, precum şi o friză reprezentând ostaşi români în atac, realizată, de asemeni, în relief.
Bătălia de la Șelimbăr (germană Schellenberg) a avut loc pe 28 octombrie 1599 și s-a dat între oastea Țării Românești condusă de Mihai Viteazul și oastea Transilvaniei condusă de Andrei Báthory. Bătălia s-a terminat cu victoria clară a armatei condusă de Mihai Viteazul care astfel şi-a deschis drumul spre cetatea Alba Iulia, unde a înfăptuit prima unire a Transilvaniei cu Ţara Românească.
Chiar dacă alianţa (din 27 mai 1595) a voievodului Mihai cu Si

Facilitati cazare Pensiunea Lazy

Aer conditionat
Acceptam animale
Beauty center
Facilitati persoane handicap
Frigider
Ferma proprie
Gratar/Barbeque
Internet
Jacuzzi
Loc de joaca
Minibar
Masaj
Piscina
Restaurant
Parcare
Plata cu cardul
Seif
Sala de conferinte
Sala fitness
Teren sport
Terasa
Transport auto
Tv
Uscator par
Abonați-vă la Oferte
X
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor.
Afla detalii aici.