Pensiunea Lazy Selmbar

Şelimbăr este un sat în partea de centrală a judeţului Sibiu, în Depresiunea Sibiu. Aparţine de comuna Şelmbăr.

Obiectiv memorial

Monumentul Eroilor Români din Primul Război Mondial. Obeliscul se află amplasat la intrarea în comuna Şelimbăr, pe marginea şoselei E 15A şi a fost realizat în anul 1932, pentru cinstirea memoriei eroilor români căzuţi în Primul Război Mondial. Monumentul are o înălţime de 3,70 m şi este realizat din beton, iar împrejmuirea este asigurată cu un gard din acelaşi material. Obeliscul are drept ornament un basorelief cu o cască românească şi lauri, precum şi o friză reprezentând ostaşi români în atac, realizată, de asemeni, în relief.

Bătălia de la Șelimbăr (germană Schellenberg) a avut loc pe 28 octombrie 1599 și s-a dat între oastea Țării Românești condusă de Mihai Viteazul și oastea Transilvaniei condusă de Andrei Báthory. Bătălia s-a terminat cu victoria clară a armatei condusă de Mihai Viteazul care astfel şi-a deschis drumul spre cetatea Alba Iulia, unde a înfăptuit prima unire a Transilvaniei cu Ţara Românească.

Chiar dacă alianţa (din 27 mai 1595) a voievodului Mihai cu Si

Facilitati cazare Pensiunea Lazy

✅ Acceptam animale
✅ Frigider
✅ Gratar/Barbeque
✅ Internet Wifi
✅ Loc de joaca
✅ Parcare
✅ Sala de conferinte
✅ Terasa
✅ Tv
Obiective turistice in zona
 
  Sibiul este unul dintre cele mai apreciate orase din Romania, recunoscut atat pe plan national cat si international datorita cresterii sale economice inregistrate in ultimii ani cat si datorita evenimentelor culturale organizate cu succes de-a lungul timpului...
Abonați-vă la Oferte
Accept
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor.
Afla detalii aici.