Oferte Cazare, Destinatii turistice 2024

Obiective Turistice Sibiu
Sibiul este unul dintre cele mai apreciate orase din Romania, recunoscut atat pe plan national cat si international datorita cresterii sale economice inregistrate in ultimii ani cat si datorita evenimentelor culturale organizate cu succes de-a lungul timpului.

In anul 2007, Sibiul a fost Capitala Culturala a Europei alaturi de Luxembourg, fiind primul oras din estul Europei care a primit acest titlu.

In Sibiu au fost atestate primul spital, prima tipografie, prima biblioteca, prima scoala, primul muzeu, prima gradina zoologica, primul cinematograf in aer liber, prima statiune montana si lista poate continua cu multe realizari ale oamenilor din orasul Sibiu.

Sibiul se bucura si de recunoastere internationala obtinand 3 stele de la Michelin, cea mai mare distinctie acordata unui oras din Romania. De asemenea revista Forbes claseaza Sibiul pe locul 8 in lista celor mai idilice locuri de vizitat. Datorita acestei imagini Sibiul se bucura anual de un numar mare de vizitatori, zona beneficiind si de numeroase locuri de cazare la preturi accesibile.

Daca vizitati Sibiul nu trebuie sa ratati urmatoarele obiective turistice: Podul Minciunilor, Turnul Sfatului, Gradina Zoologica, Muzeul Brukenthal, Biserica Evanghelica, Transfagarasanul.

Turnul Sfatului

Situat in centrul orasului intre cele doua piete, Piata Mica si Piata Mare, vegheaza asupra Sibiului inca din anul 1324. Turnul Sfatului avea rol de aparare a portii de intrare in a doua incinta de fortificatie a orasului. In anul 1585 s-a prabusit din cauza unui cutremur puternic si a fost reconditionat 3 ani mai tarziu. Din varful turnului se poate vedea o buna parte a orasului Sibiu, dar pentru aceasta trebuie sa urcati cele 141 de trepte pana in varf.

Turnul poate fi vizitat in fiecare zi pana la ora 20.00.

Turnul Sfatului este considerat simbolul orasului Sibiu.

Podul Minciunilor

In centrul orasului Sibiu inconjurat de cladiri superbe se afla Podul Minciunilor.

A fost construit in anul 1859 in locul unui pod de lemn, iar legenda spune ca persoana care spune o minciuna cat timp se afla pe pod va cadea in gol cu tot cu pod. Podul Minciunilor este primul pod de fonta suspendat din Romania si reprezinta un loc frecventat de toti turistii care ajung in Sibiu.

Gradina Zoologica

Gradina zoologica din Sibiu este prima gradina zoologica din Romania deschisa in anul 1929. Gradina zoologica se intinde pe 15 hectare gazduind o varietate de animale salbatice precum si o diversitate de specii de pasari.

Muzeul Brukenthal

Denumirea vine de la baronul Samuel von Brukenthal, fostul guvernator al marelui principat al Transilvaniei intre anii 1777-1787 care si-a ridicat un palat ce a devenit astazi muzeu.

Muzeul adaposteste 800 de tablouri si lucrari de arta dispuse in cele 13 sali ale muzeului. Muzeul detine si o colectie de arta decorativa cu piese unice, sculpturi, argintarie, sticlarie, covoare orientale si mobilier. Muzeul detine si o colectie de carti de peste 280.000 de volume.

Este primul muzeu din Romania care a primit premiul Uniunii Europene pentru Patrimoniul Cultural Europa Nostra in 2010.

Biserica Evanghelica

Este cea mai impresionanta cladire gotica din Transilvania, fiind dominata de un turn cu sapte nivele. Pentru a ajunge in turn trebuie sa urcati 192 de trepte.

Pe langa Biserica Evanghelica se gasesc Catedrala Ortodoxa, Biserica Romano Catolica, Biserica Greco Catolica, Biserica Reformata si o Sinagoga. Cu ocazia sarbatorilor de Paste bisericile se reunesc intr-un mars care celebreaza acest moment. Chiar si Targul de Craciun a fost deschis de catre reprezentantii reuniti ai bisericilor.

Transfagarasanul

Transfagarasanul este cel mai renumit traseu din Romania si poate chiar si din Europa datorita inaltimii la care a fost construit, datorita peisajelor superbe si a numeroaselor serpentine. Spectaculozitatea traseului vine de la faptul ca a fost construit la o altitudine de 2042 de metri strabatand Muntii Fagaras, traseul poate fi strabatut de la localitatea Arefu, judetul Arges la localitatea Cartisoara din Judetul Sibiu sau invers, in ambele sensuri fiind la fel de spectaculos.

Transfagarasanul numara cateva obiective turistice pe care nu trebuie sa le ratati: Lacul Vidraru, Valea Raului Capra, Cascada Capra, Rezervatia Naturala Balea si Rezervatia Naturala Fagaras, precum si lacul glaciar si cascada Balea.

Aflandu-se la 2000 de metri, pe Transfagarasan este mult mai frig decat in orase, iar zapada cade mult mai devreme astfel ca Transfagarasanul este deschis doar cateva luni pe an din iunie pana in noiembrie.



Abonați-vă la Oferte