Cazare Muntii Apuseni


 
  Pensiunea oferă 30 locuri de cazare la standarde europene, toate cu TV și WIRELESS inclus. Vă puteți petrece timpul în sala de festivități a pensiunii complet echipată media cu o capacitate de..
15  Camere | Capacitate maxima 30 persoane
 
  Pensiunea Rustic House, compusă din 2 cabane este situată în Munţii Apuseni, la o altitudine de 700 m, pe Valea Iadului la doar 15 km de Stâna de Vale şi 4 km de coada lacului Leşu. Regiunea es..
11  Camere | Capacitate maxima 32 persoane
 
   Pensiunea Shanti este situata in inima muntilor Apuseni pe Valea Ariesului in satul Brazesti localitatea Baia de Aries. Accesul se face din DN 75 Turda Campeni pe un drum neasfaltat aproximativ 800 m..
8  Camere | Capacitate maxima 16 persoane
 
  Pensiunea turistică POARTA ZMEILOR, clasificată 2 flori este situată în Munții Apuseni, pe Valea Arieșului, în localitatea Sălciua județul Alba, într-un loc retras, liniștit, ușor accesibi..
10  Camere | Capacitate maxima 32 persoane
  «  2    3  
Obiective turistice in zona
Obiective turistice in zona muntii apuseni 3. Muntii Apuseni reprezentina una dintre cele mai attractive destinatii turistice datorita faubei, florei, reliefului precum si a traditiilor din aceasta zona.

Zona este cunoscuta si sub numele de Tara Motilor si impresioneaza prin mai multe pesteri si ghetare, lacuri precum si cascade pe care le voi enumera mai jos.

Unul din cele mai renumite obiective turistice este Ghetarul de la Scarisoara sau Uriasul de Gheata.

Ghetarul de la Scarisoara se gaseste in Parcul National Apuseni si reprezinta prima pestera declarata monument al naturii in Romania in anul 1938. Pestera adaposteste cel mai mare bloc de gheata subteran din lume, approximative 120.000 m3 cu o grosime de 16 m, iar vechimea stratului de gheata este de peste 3000 de ani. Pestera are o lungime de 700 de metri si este impartita in Sala Mare, Biserica si o sala cu stalagmite de gheata.

Pestera Scarisoara este un loc minunat si vizitarea ei reprezinta o experienta de neuitat.

Pestera Poarta lui Ionele

Pestera Poarta lui Ionele se afla in Parcul National Apuseni in comuna Garda de sus, judetul Alba.

Pestera Poarta lui Ionele se afla la o altitudine de 810 m si are o lungime de 131 m, iar intrarea se face printr-un portal de peste 10 m inaltime. Pestera a fost amenajata in scop turistic, este iluminata, are scari de metal astfel incat poate fi vizitata cu usurinta.

Aceasta pestera se afla la o distanta de cativa km de Ghetarul Scarisoara.

Ghetarul de la Vartop

Ghetarul de la Vartop se afla in comuna Arieseni, cunoscut din anii 70 cand s-au descoperit urme de picior apartinand unor oameni de Neanderthal, ce sunt impietrite si au o vechime de 62000 de ani.

Ghetarul de la Vartop cunoscut si sub numele de Pestera minunata deoarece are o diversitate de formatiuni iar pentru a parcurge pestera trebuie sa urcati, sa coborati, sa mergeti in genunchi, aplecat, strecurat, astfel incat parcurgerea pesterii este o adevarata aventura ce nu trebuie ratata. Aici puteti admira stalactite, stalagmite, coloane, cristale de calcit.

Pestera Ursilor

Situata in Satul Chiscau, este unica in Europa, are 1500 de m si este inchisa in mare parte fiind rezervatie naturala protejata.

Pestera ursilor a fost descoperita in anul 1975, dar s-a descoperit ca a fost locuita de ursul de caverna, fiind descoperite oase vechie de peste 100.000 de ani.

Este compusa din 3 parti: Galeria Oaselor (unde au fost descoperite. Citeste mai departe Obiective Turistice Muntii Apuseni...Abonați-vă la Oferte
Accept
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor.
Afla detalii aici.