Cabana Valerica Fantanele

Situata in Parcul Natural Apuseni, la 500m de barajul de acumulare[lungime 27 km, suprafata 900ha] si de statiunea Fantinele, zona foarte linistita, in mijlocul unei paduri de molid, de la cabana in amonte nu mai este nici o constructie, drumul se termina dupa cca 100m de la cabana si urmeaza pasunea alpina unde se gasesc din abundenta afine si merisoare. Zona nu este deloc frecventata de ursi si nici de alte animale salbatice periculoase.

Cabana este construita din lemn, fara igrasie sau mucegai, foarte calduroasa iarna si racoroasa vara.

Este compusa din:- La parter:living, bucatarie si baie. La et. 1 :doua camere fiecare cu un pat matrimonial si un pat de o persoana. Livingul este dotat cu un coltar care se poate intinde si pot dormi doua persoane. Cabana mai are o camera in mansarda cu 4 paturi de o persoana, unde se poate doar dormi. Va ofera confortul dorit intr-un living cu semineu rustic si Tv cu Dvd, baie cu cabina de dus si apa calda permanent, bucatarie complet utilata (frigider, cuptor electric si filtru de cafea), curte cu foisor pentru servirea mesei si cuptor special, in aer liber pentru pregatirea mancarii la foc de lemne, plita, gratar si disc. Cabana are in living un semineu rustic, in care focul arde inclusiv cu usa deschisa fara sa iasa fum sau miros de fum(vezi foto). Sistemul de incalzire este performant, cabana se incalzeste atit de la semineu cit si de la calorifere, exista in fiecare camera calorifer inclusiv in baie.

Accesul se face pe drum asfaltat, accesibil cu masina inclusiv iarna pina la cabana.

De la poarta cabanei in amonte este un drum care se poate folosi ca pirtie de schi si sanius, 250m lungime aprox, latime5-6m, pentru incepatori. Ca si pirtie de schi si sanius, , iarna se foloseste, si drumul de la poarta cabanei pina la baraj, aprox 400m. Pirtie de schi amenajata este la cca 800m iar alta in loc marisel, la cca 10 km.

Aveti posibilitate de a practica sporturi de iarna, plimbari cu sania sau straful(caruta cu roti si anv elope de masina) trase de cai, ciclism pe trasee foarte atragatoare asfaltate sau of-road, tenis de cimp pe teren de zgura, sau excursii la: Crucea Iancului, Padis, Cetatile Pomorului, Pestera Scarisoara, Cascada ``voalul Miresei``, Pestera Ursilor, posibilitati de pescuit pe lac sau apa curgatoare, plimbari cu barca pe lac sau pe jos, pe trasee montane. Tarifele de cazare sint negociabile in functie de nr. De zile, de persoane si variaza intre 300-450ron/zi/cabana. In perioada sarbatorilor religioase si 0ficiale tariful este negociabil in functie de nr de zile si de persoane..

Facilitati cazare Cabana Valerica

✅ Frigider
✅ Gratar/Barbeque
✅ Loc de joaca
✅ Parcare
✅ Terasa
✅ Tv
Obiective turistice in zona
 
  Muntii Apuseni reprezentina una dintre cele mai attractive destinatii turistice datorita faubei, florei, reliefului precum si a traditiilor din aceasta zona. Zona este cunoscuta si sub numele de Tara Motilor si impresioneaza prin mai multe pesteri si ghetare,..
Abonați-vă la Oferte
Accept
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor.
Afla detalii aici.