Pensiunea PENSIUNEA DOMNITEI SOPHIE SalistePensiunea Domnitei Sophie ofera cazare intr-o constructie frumoasa cu arhitectura deosebita care imbina clasicul cu modernul pastrand caracteristicile zonei , situata pe valea Lotrului, cu acces de la sosea, in depresiunea Lovistei , inconjurata de Muntii Capatanii la Sud, Muntii Lotrului la Nord Muntii Latoritei la vest si Muntii Fagaras la Est, la o distanta de 40km de Rm Valcea si 75 km de Sibiu. Se poate ajunge din DN 7 in directia spre Voineasa din Brezoi pe DN 7A mergand 12 km din Brezoi. Clima in zona este generoasa, montana, cu aerul curat, lipsita de vanturi puternice, de zile caniculare, sau de geruri naprasnice si constituie un foarte bun remediu impotriva surmenajului si stresului cotidian. Zona are un microclimat aparte, ce nu s-a schimbat de mii de ani cu legende foarte frumoase si istorii ale locurilor pe care le puteti afla din materialele puse la dispozitie la receptie. Satul Salistea in care este situata Pensiunea Domnitei Sophie este inconjurat de paduri si vai in care sunt raspandite sate si locuinte care pastreaza izul arhaic al locuitorilor din zona montana si submontana.In paduri pot fi intalnite frecvent toate speciile de vanat mare ; urs, mistret, cerb, caprior, capra neagra, lup,ras.Lacurile de acumulare din zona, raul Lotru si alte ape din vaile adiacente sunt populate cu specii de pesti specifice apelor de munte: pastrav, clean, mreana, scobar ce pot face deliciul unor partide de pescuit.Pensiunea este amplasata la intrarea in satul Salistea venind dinspre Brezoi catre Voineasa , la baza muntilor marginita de parul Sila ce coboara dintr-o frumoasa cascada aflata in varful muntelui din spatele pensiunii.Cele 4 niveluri ale pensiunii sunt distribuite astfel: nivelul 1 cu sala de agrement , biliard , diverse jocuri si crama, nivelul 2 restaurantul , nivelul 3 cuprinde 9 camere de cazare cu un hol amplu din care se iese in spatiul exterior spre padure, iar nivelul 4 are 5 camere de cazare distribuite dintr-un hol mare dotat cu un semineu.Toate camerele sunt dotate cu pat matrimonial sau dublu , baie proprie, tv cablu, internet -wireless,. Pensiunea are parcare in curtea dinspre sosea supravegheata video, o gradina frumoasa cu loc de joaca pentru copii si un foisor mare in partea de sud care se continua cu padurea de pe muntele la baza caruia este amplasata pensiunea.In curtea de est este amplasat un alt foisor cu gratar si un loc de servit masa rustic.

Pentru amatorii de turism montan sunt multe trasee turistice marcate cu durate de la 1 ora pana la 14 ore.

Pe o raza de cel mult 25 km sunt situate o multime de atractii turistice , monumente istorice si curiozitati geografice din care se remarca:

- Turnul roman construit in anul101 i.e.n. la 15 km in satul Varatica pe malul stang al Oltului venind dinspre Calimanesti,

- Manastirile Cozia , Turnu, Schitul Cornet, Statiunile Calimanesti ,Caciulata la cca 20 km,

- Statiunea Voineasa la 25 km,

- Lacul de acumulare Bradisor la 4 km,

- Cheile Latoritei lungi de 5 km cu o frumusete ai salbaticie nebanuite avand puncte de atractie lacurile Petrimanu si Galbenu, si posibilitatea de a traversa muntii prin Pasul curmatura Oltului si ajunge la Pestera si Manastirea Polovragi.

Alte locatii ce pot constituii obiectul unor excursii:

- Lacul Vidra situat la cea mai mare altitudine din Romania, cel mai mare lac din cadrul amenajarii hidroenergetice Lotru-Giunget, Obarsia Lotrului, Parcul national Cozia Rezervatia valea Doabrei.

Facilitati cazare Pensiunea PENSIUNEA DOMNITEI SOPHIE

✅ Gratar/Barbeque
✅ Internet Wifi
✅ Parcare
✅ Sala de conferinte
✅ Teren sport
✅ Terasa
✅ Tv
Abonați-vă la Oferte
Accept
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor.
Afla detalii aici.