Cabana Delfinul Dubova

Cabana Delfinul este asezata intr-o zona pitoreasca pe malul Dunarii, la poalele muntelui,de aici puteti admira spectaculosul defileu sapat de Dunare in munte pe Clisura Dunarii, la intrare in Cazanele Mari. Va oferim 20 de locuri de cazare repartizate in 7 camere duble si 1 apartament cu vedere la atat la Dunare cat si la munte precum si un restaurant cu specific pescaresc.

Cazanele sunt portiunea din defileul Dunarii intre Dubova si Ogradena, formata din Cazanele Mari (3,8 km lungime) si Cazanele Mici (3,6 km lungime), unde Dunarea este fortata sa treaca printre muncti si latimea ei se ingusteaza intre 180-250m. Zona este declarata monument unic al naturii in Europa (aici poate fi gasita "laleaua cazanelor").

In zona Cazanelor, la intrarea in golful raului Mraconia, pe un pisc de munte, este sapat in piatra un chip al lui Decebal, impresionant, avand o inaltime de 40 de metri si o latime de 25 de metri, iar pe malul Dunarii, in apropiere, se construieste schitul Mraconia (Manastirea de sub ape). Tot aici se afla si inscriptia sapata in stanca "Tabula Traiana" care consemneaza inceputul drumului suspendat al lui Traian pe teritoriul Daciei (40 de km).

*Facilitati: restaurant,terasa,piscina,loc pescuit,parcare proprie,agrement nautic:hidrobiciclete,caiace,masa ping-pong,gradina.

*Obiective turistice: sculptura in piatra a lui Decebal,Tabula Traiana(care consemneaza începutul drumului suspendat al lui Traian pe teritoriul Daciei (40km).),Schitul Mraconia,Cazanele mici,Cazanele Mari, Grota Veterani, Pestera Ponicova, Turnurile cetatii Trikule, Manastirea Sf. Ana

*Restaurant

Puneti savura atat in sala de mese sau in terasa exterioara delicioase preparate culinare din peste: somn,caras,crap.Atat saramura de peste cat si borsul de peste fiind specifice zonei de Clisura.

In orice parte ai porni cu masina sau vaporasul, nenumarate obiective turistice si peisaje de vis te asteapta.

*Distractie: pescuit,agrement nautic,plimbari pe dunare,distractii in aer liber,trasee turistice

*Naturale:

• fluviul Dunarea cu defileul aferent

• Rezervatia Naturala "Cazanele Dunarii"

• Rezervatia Naturala Domogledd

• Parcul Natural "Portile de Fier" Ciorba de peste

• munti: muntii Almajului, varfurile Ciucarul Mare si Ciucarul Mic;

• cheile Cernei

• pesteri: Ponicova, Veterani, Fluturilor, Topolnita (monument natural)

• diverse rauri: Bahna, Vodita, Jidostita

• lacuri de acumulare: Portile de Fier I, Cernei

• lacurile din Lunca Dunarii: Lacul Vadului, Garla Mare, lacul carstic Zatan in apropierea localitatii Baia de Arama

Accesul la pensiune:

~ pe E771 de la Drobeta Turnu Severin pâna la Orsova si apoi pe DN57 spre Moldova Noua, pensiunea fiind situata la 7km de iesire în localitatea Dubova ;

~ de la Resita catre Oravita si apoi pe DN 57 prin Naidas catre Moldova Noua spre Orsova;

~ de la Timisoara , prin Caransebes – Orsova – Moldova Noua.

~ de la Moldova Noua spre Orsova, la 16km de Svninita

Facilitati cazare Cabana Delfinul

✅ Acceptam animale
✅ Frigider
✅ Loc de joaca
✅ Restaurant
✅ Parcare
✅ Plata cu cardul
✅ Seif
✅ Terasa
✅ Tv
✅ Uscator par
Abonați-vă la Oferte
Accept
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor.
Afla detalii aici.