Oferte Cazare, Destinatii turistice 2023

Obiective Turistice Muntii Piatra Craiului
Muntii Piatra Craiului reprezinta un lant muntos calcaros, aflat in sud vestul Carpatilor Orientali. Acest masiv muntos arata precum o creasta bine individualizata, lunga de 25 km, asemanandu-se cu spinarea unui animal preistoric.

Datorita reliefului calcaros, vegetatia de pe Muntii Piatra Craiului este mai putin bogata in specii, existand totusi cateva specii rare cum ar fi: floarea de colt, ghintura galbena si garofita Pietrei Craiului.

In Muntii Piatra Craiului se gasesc capra neagra, capriorul, mistretul, ursul carpatin, rasul, veverita, lupul, vulpea.

Din Muntii Piatra Craiului pornesc cele mai frumoase trasee turistice. Printre activitatile specific zonei sunt plimbarile cu carutele trase de cai catre comunele Magura sau Pestera.

Cel mai vizitat obiectiv din Muntii Piatra Craiului o reprezinta Prapastiile Zarnestiului

Prapastiile Zarnestiului constituie o arie protejata din interiorul Parcului National Piatra Craiului, alaturi de celelalte trei zone carstice: Cheile Dambovicioarei, Cheile Brusturetului si Cheile Dambovitei, situate pe teritoriul judetului Arges. In Parcul National Piatra Craiului se afla si Pestera Liliecilor, o arie cu caracter de monument al naturii.

Din prapastiile Zarnestiului se poate ajunge la Platoul Magura, cabana Curmatura si Muntii Piatra Craiului. Pe traseu, veti fi impresionati de salbaticia peisajelor si spectaculozitatea peretilor de stanca, care constituie trasee captivante pentru impatimitii alpinismului. De asemenea, zona impresioneaza si datorita atractiilor turistice dispuse de-a lungul defileului, precum: pestera Mare si pestera Mica din Prapastii, Fantana lui Botorog si Fantanile Domnilor.

Tot in Zarnesti se afla Rezervatia natural de ursi Liberty unde se afla aproximativ 70 de ursi bruni si un urs negru Asiatic. Ursii au locuri de adapost, locuri pentru hrana, copaci pentru catarat si bazine cu apa.

Pentru doritori aceasta rezervatie poate fi vizitata cu programare prealabila.

De asemenea in Muntii Piatra Craiului, intr-o stanca aflata la inaltime se afla o pestera in teriorul careia se afla o mica biserica. Este cel mai vechi asezamant religios al Zarnestiului cunoscut sub numele de Schitul de la Coltul Chiliilor.

In Zarnesti se afla si un cunoscut parc de Aventura, Wolf Park dotat cu patru trasee si sase tiroliene.

Cheile Dambovicioarei

Cheile Dambovicioarei sunt reprezentate de niste stanci inalte si drepte de o parte si de alta a paraului Dambovicioara. Sunt aproximativ 20 de chei care se intind pe o distanta de 30 de km. Cheile sunt spectaculoase deoarece de gasesc pe alocuri chiar si inaltimi de 200 de metri.

Peretii sunt calcarosi reprezentat prin turnuri, stanci ascutite, pereti verticali. In bazinul hidrografic al Dambovicioarei se gasesc circa 50 de pesteri, cele mai importante fiind Dambovicioara, Pestera de la Gura Defileului, Pestera Labirintului.

Spectaculozitatea cheilor, inaltimea peretilor, izvoarele carstice si sunetul cascadelor fac din aceasta zona un loc care atrage foarte multi turisti de-a lungul anului.

Abonați-vă la Oferte