Oferte Cazare, Destinatii turistice 2025

Obiective Turistice Muntii Bucegi
Muntii Bucegi sunt considerati un adevarat pol energetic, un taram mistic, invaluit de mister si de taine inca nedeslusite.

Varful Omu este considerat un sanctuar dacic, la fel ca cele din Retezat si Ceahlau, alaturi de care formeaza “Triunghiul de aur al Daciei”, o zona cu energii impresionante. Cercetarile efectuate de curand au aratat ca in apropierea Pesterii Ialomicioara exista o suprafata cu o anomalie magnetica unde organismul se reface intr-un mod uluitor. Batranii vorbesc despre locuri in care oamenii se vindeca miraculos datorita apei vii si a Gurilor de rai.

In Muntii Bucegi exista diverse formatiuni de relief, forme de ciuperci (Babele), forme de om (Sfinxul), pesteri (Ialomitei) si chei (Zanoagele, Ghimbarului).

Altitudinile oscileaza intre 800 m si 2505 m (varful Omu), unde este amplasata o statie meteorologica.

Parcul National Bucegi

O anumita parte a Muntilor Bucegi reprezinta o arie protejata deoarece aici se afla plante rare si ocrotite de lege cum ar fi floarea de colt, bujorul de munte, papucul doamnei, sangele voinicului, angelica, feriga de piatra. In Parcul National Bucegi pot fi intalnite capra neagra, ursul brun, cocosul, rasul, acvila de munte, vulturul plesuv. Pe alocuri se gasesc cabane si pensiuni turistice unde turistii se pot relaxa, pot face focuri de tabara si au privilegiul de a admira un peisaj superb.

In Parcul National Bucegi se afla mai multe rezervatii naturale cum ar fi Lacul fosilifer plaiul Hotilor, Lacul fosilifer Vama Strunga, Abruptul prahovean Bucegi, Muntii Coltii lui Barbes.

Lacul Bolboci

Lacul Bolboci este considerat o bijuterie rara a Bucegilor, fiind inconjurat de paduri verzi si creste falnice, imprumutand astfel de la natura din jur niste nuante verzi, albastrui superbe. Daca vrei sa te bucuri mai mult timp de frumusetea acestui loc, in apropiere se afla Cabana Bolboci unde gazdele va primesc cu bratele deschise. In apropiere se gaseste zona numita 7 izvoare unde se gaseste cea mai pura apa din Europa.

Cheile Tatarului

Se afla intre Lacul Bolboci si podisul Padina si s-au format prin saparea raului Ialomita in calcarele jurasice. Pe versantul stang al cheilor se afla Pestera Ursului si Pestera mica unde se gasesc urme de ursi si de civilizatie care a trait aici in timpul retragerii ghetarilor.

Pestera Ialomicioara

Pestera este strabatuta de raul Ialomita si in interiorul ei puteti admira stalactite si stalagmite ce se gasesc in salile Maria, Decebal sau Grota Ascunsa. La intrarea in grota s-a aflat o biserica care acum a fost inlocuita cu un schit nou si un corp de chilii.

Continuand drumul pe podisurile de lemn veti da de Lacul glaciar Tiganesti, singurul Lac glaciar din Muntii Bucegi.

In apropierea pesterii se afla cabana Padina unde puteti gasi cazare si va puteti delecta cu bunatatile traditionale romanesti.

Cel mai inalt varf al Muntilor Bucegi este Varful Omu (2505 m). Puteti ajunge pe versantul estic la muntelui din Sinaia, Poiana Tapului, Busteni, Azuga sau Predeal.

Un obiectiv la care se ajunge foarte usor este Poiana Stana Regala, in apropiere aflandu-se si Cabana Stana Regala. Se spune ca membrii Casei Regale se retrageau deseori in poienita pentru plimbari sau cu ocazia serbarilor campenesti. Drumul este presarat cu podete mici, cascade si stanci abrupte.

In apropiere se afla stanca Franz Joseph de unde se poate vedea toata poiana, toata Valea Prahovei, Muntii Baiul Mare, Muntii Piatra Mare, Muntii Postavarul.

Cascada Urlatoarea

Cascada Urlatoarea din Muntii Bucegi este cea mai spectaculoasa din toata Romania, ce impresioneaza atat prin debit cat si prin inaltime (15m). Este o oaza de liniste si de racoare fiind frecventata de mii de turisti mai ales ca drumul catre cascada este cel mai usor traseu din Muntii Bucegi si se parcurge intr-o ora si 15 minute. Cascada se afla la o altitudine de 1100 m, in apropierea traseului turistic care duce din Bucegi, spre Platoul Bucegi pe Valea Jepilor.

Monumentul Eroilor

Monumentul Eroilor de pe Caraiman este o cruce imensa ridicata in cinstea eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial, fiind ridicata la ordinal lui Ferdinand I. Crucea are 90 de ani si este un simbol al Bucegilor. Crucea are o inaltime de 39,3 metri si o deschidere a bratelor orizontale de 15 metri, fiind amplasata la o altitudine de 2291 metri.

Monumentul este nu numai un symbol al Bucegilor, dar si un symbol national atragand annual mii de vizitatori atat din tara cat si din strainatate.

Babele si Sfinxul

Sfinxul este o stanca ce a capatat aceasta denumire datorita asemanarii cu Sfinxul egiptean si formarea sa se pune pe seama eroziunii eoliene. Sfinxul se afla la 2200 metri altitudine, are o inaltime de 8 metri si o latime de 12 metri. De-a lungul timpului in jurul Sfinxului si a babelor au circulat o serie de legende, unii spunand ca sunt naturale, altii ca ar fi creatia omului. In trecut se considera ca aceste stanci emana energii positive si apara tara de cotropitori.

Abonați-vă la Oferte