Oferte Cazare, Destinatii turistice 2021

Obiective Turistice Mamaia
AQUA MAGIC MAMAIA

Parcul acvatic Aqua Magic este amenajat la intrarea sudica in statiunea Mamaia, aproape de statia de Telegondola. Accesul in parcul acvatic se face din zona parcarii aflate intre hotelurile Perla si Aurora.

Aqua Magic are o suprafata impresionanta si o capacitate de 3000 de locuri, fiind inaugurat in anul 2003, iar de atunci este locul in care turistii vin sa se relaxeze sau sa se distreze. Aqua Magic este prevazut cu 14 instalatii acvatice moderne gratie carora ziua petrecuta in interiorul parcului va fi una de neuitat. Pentru copii sunt recomandate zonele Waterplayground si Baby Pool. Zona destinata adultilor ofera Relax Pool, Jacuzzi si Lazy River celor care doresc sa se relaxeze intreaga zi, iar pentru cei cu spirit de aventura Space Bowl, Super Crater, Multislide, River Ride, Mega Pipe, Twister, Kamikaze, Turbo Slide, Black Hole.

Parcul este prevazut cu numeroase terase, baruri si restaurante in care va puteti delecta cu bauturi variate, inghetata, snacks-uri, dulciuri si preparate culinare diverse.

Siguranta parcului este asigurata de o echipa de paza, iar siguranta in apa este asigurata de salvamari. Parcul este prevazut si cu un Centru Medical, o unitate moderna si corespunzator echipata, pregatita sa se ocupe de eventualele accidente care se pot petrece in interiorul parcului.

In anumite zile sunt organizate concerte ale unor artisti romani foarte cunoscuti, terasele sunt deschise non-stop, iar instalatiile acvatice functioneaza pana tarziu in noapte.

LACUL SIUTGHIOL

Denumirea lacului Siutghiol vine din limba turca, insemnand „lacul laptos”. Lacul are o latime de aproximativ 2.5 km si o lungime de 7.5 km. Pe intinderea de apa de 1900 de hectare se desfasoara diverse sporturi nautice, cum ar fi iahting si schi nautic. Pe lacul Siutghiol se gaseste si Insula Ovidiu, o insula calcaroasa cu o suprafata de 2 hectare, pe care este amplasat un mic restaurant. Accesul pe insula se face cu un vaporas turistic.

INSULA OVIDIU

Insula Ovidiuse afla pe Lacul Siutghiol si este unul dintre locurile care a starnit curiozitatea si imaginatia oamenilor. Este singurul obiectiv touristic care functioneaza pe o insula naturala. Legat de Insula Ovidiu au aparut o serie de legende. Una dintre aceste povestiri are legatura cu originea numelui pe care il poarta insula. Se spune ca, in timpul exilului sau, poetul Ovidius Publius Naso se retragea pe insula pentru a-si scrie versurile, astfel insula a fost botezata cu numele sau. In realitate, nu s-a gasit nicio dovada care sa ateste prezenta poetului Ovidius pe aceasta mica insula din lacul Siutghiol. Cu toate acestea, legenda dainuie si astazi si mai exista inca oameni care cred cu tarie in veridicitatea ei. Pe vremuri insula era populata de pescari care isi construiau aici adaposturi, dar si de gradinari care profitau de solul fertil al insulei. Odata cu identificarea potentialului sau turistic, Insula Ovidiu a fost transformata intr-un loc de relaxare pentru turisti.

Deplasarea pe insula se face cu un vaporas care pleaca din zona Cazino, la intervale regulate de timp. Pe Insula lui Ovidiu este amenajat un frumos complex turistic, iar cei care doresc au posibilitatea sa ramana aici cateva zile. Restaurantul rustic al complexului serveste in principal preparate din peste, iar in fiecare seara o formatie de muzica intretine atmosfera.

PONTONUL MAMAIA

Pontonul din Mamaia a fost inaugurat in anul 2012 si este locul ideal pentru turistii ce vor sa faca o plimbare inaintand in mare pe o distanta de aproximativ 500 m.

Puntea incepe din fata Hotelului Victoria iar la capatul ei se afla un debarcader.

De-a lungul puntii se afla barci cu care turistii se pot deplasa in larg.

Pentru a beneficia de cele mai frumoase privelisti este ideal sa priviti rasaritul sau apusul de pe ponton.

SATUL DE VACANTA MAMAIA

Satul de Vacanta, situat la intrarea in statiune, amenajat intre lacurile Tabacarie si Siutghiol, este un loc pitoresc si reprezinta una dintre atractiile Mamaiei. Dotat cu peste 30 de restaurante cu specific traditional romanesc, decorate in stil rustic, conform regiunii pe care fiecare o reprezinta. Tot aici puteti gasi suvenirurile din scoici lucrate manual. Principala atractie a Satului de Vacanta este renumitul LUNA PARK, un parc de distractii plin de lumini si jocuri colorate. Parcul este dotat cu o multime de instalatii ce capteaza atentia si te poarta intr-o aventura plina de adrenalina. Sunt disponibile trenulete si caruseluri pentru cei mici, dar si instalatii pregatite sa le ofere senzatii tari celor mari (centrifuga, roller-coaster, ciocane, etc.). Daca va place sa admirati imprejurimile de la inaltime aveti la dispozitie o roata mare, care ofera o panorama superba asupra statiunii Mamaia si a orasului Constanta. Satul de Vacanta este locul care nu trebuie ratat daca mergeti in concediu cu copiii - plin de veselie si jocuri, ce ofera instalatii de distractie atat pentru cei mici (trenulete, masinute), dar si pentru tineri si parinti.

TELEGONDOLA

Telegondola din Mamaia a fost inaugurata la data de 16 iulie 2004 si s-a realizat cu o investitie de aprox. 3.5 milioane de euro. Telegondola este un teleferic modern ce leaga Cazinoul din Mamaia de hotelul Perla. Traseul are o lungime de 2.1 kilometri si poate atinge o viteza de 5 metri pe secunda, fiind capabila sa parcurga intregul traseu in doar sapte minute. Deplasarea se face la o inaltime de 50 de metri.

  • Zone turistice

  • Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, null given in /home2/razi0024/hotero.ro/cautaDeskt.php on line 6

    Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, null given in /home2/razi0024/hotero.ro/cautaDeskt.php on line 7

    Warning: mysqli_fetch_array() expects parameter 1 to be mysqli_result, null given in /home2/razi0024/hotero.ro/cautaDeskt.php on line 8
Abonați-vă la Oferte