Statiunea Eforie Nord este situata la 14 km sud de Constanta, intre Lacul Techirghiol si Marea Neagra fiind o destinatie placuta atat pentru relaxare cat si pentru tratament.
Aici este locul unde puteti face tratamente cu: apa sarata, namol din lacul Techirghiol, apa de mare, cura cu Gerovital.
Plaja statiunii
Eforie Nord are o lungime de 4 km lungime si latime cuprinsa intre 50-100m, fiind limitata in partea de nord de o faleza inalta, loc de promenada binecunoscut in aceasta statiune. Faleza comunica cu plaja prin scari din piatra, cu inaltime de 25 metri pe alocuri si ofera turistilor o priveliste spectaculoasa spre mare.
In statiunea Eforie Nord exista o multitudinea de hoteluri, moteluri, pensiuni si campinguri cat si restaurante, baruri si terase, acestea facand din aceasta statiune destinatia turistica favorita pentru toate categoriile de turisti.
Lacul TechirghiolSituat pe tarmul Marii Negre, intre localitatile Techirghiol, Eforie Nord si Eforie Sud, Lacul Techirghiol este cel mai intins lac salin din Romania, cu lungimea de 7.500 m, adancimea de maximum 9 m si salinitatea de peste 90 g/l.
Lacul Techirghiol este o fosta laguna a Marii Negre, azi complet separata de aceasta, intreruperea completa a legaturii cu marea fiind de data relativ recenta. Lacul se afla cu 1,5 m sub nivelul Marii Negre, are o adancime variabila de la 0,5 m la 5 m, atingand pe alocuri si 9-10 m.
Lacul Techirghiol este cel mai bogat lac cu namol terapeutic din Romania, compus din elemente organice amestecate cu substante minerale constituind principalul element in tratamentul multiplelor afectiuni reumatice, afectiuni respiratorii sau boli ale sistemului nervos periferic.
Namolul este o substanta cu o compozitie chimica complexa, formata in urma unui proces biologic extrem de indelungat (numit peloidogeneza) in conditiile specifice din lacul Techirghiol.
Namolul are culoare neagra, lucios si onctuos si un miros caracteristic (hidrogen sulfurat) si poseda proprietati fizice care il fac extrem de util in tratamentul diferitelor afectiuni. Astfel, namolul are proprietatea de a se intinde, a se mula pe suprafata corpului, absoarbe apa ca un burete, fiind capabil totodata sa se si amestece foarte bine cu ea.
De asemenea inmagazineaza usor caldura cand este incalzit si o cedeaza greu corpului nostru (are o termoconductibilitate redusa); de aceea, aplicat fierbinte pe piele, da o senzatie de caldura mai redusa decat o baie cu apa la aceeasi temperatura.
Namolul se foloseste incalzit pentru diverse proceduri: impachetari, cataplasme si in amestec cu apa sarata din lac, pentru bai la cada. Modul de aplicare consta in impachetari partiale cu namol cald, pe o perioada de timp de 20-30 minute (eventual cu masaj), sau onctiuni, care pot fi partiale sau complete, cu namol rece si expunere la soare (metoda egipteana).
Namolul sapropelic trateaza afectiuni reumatologice de tip inflamator sau degenerativ, sechele posttraumatice (ale muschilor, pielii si osului), afectiuni ale sistemului nervos central si periferic (de la nevralgii la hemiplegii, hemipareze, scleroza multipla si Parkinson), afectiuni ginecologice (anexite, cervicite, metrite, sterilitate secundara, tulburari functionale), afectiuni dermatologice (psoriazis, sindrom seboreic, alergodermii), afectiuni vasculare periferice (ischemie, insuficienta circulatorie).
In prezent, turistii care merg pe
litoralul romanesc pot sa-si trateze diferitele afectiuni in centrele specializate aflate la Techirghiol,
Mangalia, Eforie Nord si Neptun. Acelasi namol sapropelic, regasit pe fundul lacului Techirghiol, este utilizat in toate clinicile de pe litoralul romanesc.
Plaja din Eforie NordPlaja din Eforie Nord se intinde pe o suprafata de aproximativ 3 Km, cu o latime maxima in partea de sud de 100m. Plaja este aparata de sapte diguri care apara de valuri si curenti portiunile mai inguste din dreptul falezei.
Lacul BelonaLacul Belona se afla in sudul orasului Eforie si a fost amenajat la sfarsitul anilor 1950 pentru agrement, pe locul a doua ochiuri de apa sarata. Lacul Belona este un lac artificial, cu apa dulce, cu o suprafata de aproximativ 5,2 ha si o adancime de aproape 6 m.
Statiunea Eforie Nord este renumita pentru urmatoarele tipuri de distractie: agreement cu barci, bowling, snooker, billiard, fotbal, minigolf, pescuit sportive si agreement, plimbari cu hidrobiciclete, ridicari cu parasuta, scuba diving, scutere acvatice, sporturi nautice, tenis de camp, tenis de masa, volei, handbal, baschet, windsurfing, yachting.