Oferte Cazare, Destinatii turistice 2025

Obiective Turistice Delta Dunarii
Delta Dunarii are o suprafata de 3446 km2 fiind a doua ca marime in Europa si fiind cea mai bine conservata delta din Europa.

Delta Dunarii este o destinatie turistica frecventata atat de romani cat si de turisti straini.

Ce poate fi mai frumos decat sa petreci o vacanta printre nuferi, pelicani, stejari seculari si sa te plimbi printer casutele alb albastre cu lotca la poarta. Turistii sunt atrasi de mancare, cel mai bun bors de peste se mananca in Delta Dunarii dar si de natura diversificata.

Delta Dunarii este limitata la sud-vest de podisul Dobrogei, la nord de cel al Basarabiei, iar in est se varsa in Marea Neagra. Dunarea se bifurca in Bratul Chilia la Nord si bratul Tulcea la sud, brat ce se desparte in Bratul Sulina si bratul Sfantul Gheorghe.

Padurea Letea

Padurea Letea este cea mai mare rezervatie naturala din tara noastra, fiind considerata mica jungla a Deltei, fiind locul unde caii salbatici alearga nestingheriti si unde natura se desfasoara in adevarat splendoare a ei. Copacii sunt imbratisati de liane, fiind singurul loc din Europa unde sa gasesc liane.

Din anul 1938 Padurea Letea este arie naturala protejata, situata intre bratul Chilia si bratul Sulina pe grindul Letea.

Padurea Caraorman

Padurea Caraorman este situata in partea sudica a bratului Sulina si se intinde pe o suprafata de 2245 hectare. Padurea Caraorman impresioneaza prin dune de nisip de 10 m inaltime, stejari de 30 m inaltime, aici aflandu-se si un exemplar de 400 de ani. Stejarul batran mai este cunoscut si sub numele de stejar ingenuncheat deoarece ramurile lui ating pamantul. Padurea Caraorman adaposteste si o specie protejata de vulturi.

Insula Sacalin

Insula Sacalin se afla in dreptul bratului Sfantul Gheorghe al Deltei Dunarii, in Marea Neagra. Insula are o varietate de 229 de specii de pasari, mamifere si reptile. In apele insulei se gasesc pesti rari, sturioni, dar si plante rare, cum ar fi varza de mare si canarul baltii. Guvernul României a declarat zona o rezervatie a biosferei si a interzis popularea insulei, inca din anul 1938.

Gura Portitei

La Gura Portitei se poate ajunge cu barca plecand de la Jurilovca. In Jurilovca puteti admira lagunele Golovita si Razim (cel mai mare lac din tara cu o suprafata de 415 km2) sau puteti vizita vestigiile unei vechi colonii greco-romane.

Dupa ce ati parcurs cu barca vreo cateva zeci de minute de la Jurilovca veti ajunge la Gura Portitei, un punct turistic deosebit de atragator conferit de frumusetea intalnirii Deltei Dunarii cu Marea Neagra. Satul de vacanta de la Gura Portitei este locul de unde puteti admirea flora si fauna Deltei Dunarii precum si ale Marii Negre.

Initial Gura Portitei a fost un sat pescaresc iar incepand cu anul 1998 s-au construit diverse unitati turistice oferind turistilor posibilitatea unui sejur perfect. Aici este o cherhana unde puteti servi renumitul bors de peste precum si alte mancaruri traditionale lipovenesti. La Gura Portitei se afla si o rezervatie ornitologica, intinzandu-se pe aproximativ 4000 de hectare.

Lacul Murighiol

Numele acestui lac provine din limba turca insemnand lacul violet, denumire capatata ca urmare a culorii apelor bogate in saruri si namol mineralizat. Turistii viziteaza aceasta locatie in scopuri terapeutice dar si pentru peisaje sau pentru pescuit. Lacul Saraturi Murighiol comunica in trecut cu Dunarea, insa cu timpul a fost izolat. Face parte din Rezervatia Naturala Saraturi.

Lacul este un adevarat paradis pentru pasari cum ar fi: pescarusul cu capul negru, chira de balta, rata cu ciuf, prundarasul de saratura, piciorongul, ciocintors, corcodel cu gât negru, chirighita cu aripi albe, chirighita cu obraz alb, ciovlica, dar si rândunicile de mare, sitarul de mal, gâsca de zapada, gâsca de semanatura.

Cetatea Romana de la Halmyris

Aceasta se afla pe teritoriul actualei localitati Murighiol in judetul Tulcea si are o forma de trapez cu latura mica spre nord.

Situl arheologic a cunoscut trei mari perioade de locuire: getica (sec. IV – I a.Chr.), cand a primit numele grecesc Halmyris; romana timpurie (sec. I – III p.Chr.), cand a fost construita prima fortificatie din piatra, statie a flotei dunarene Classis Flavia Moesica; romana tarzie (sec. IV – VII p.Chr.), de cand se pastreaza spectaculoase monumente de arhitectura militara, civila si religioasa, remarcabila fiind bazilica episcopala in cripta careia au fost descoperite ramasitele primilor martiri dobrogeni: Epictet si Astion. Ca urmare a sapaturilor arheologice din anul 1981 s-a descoperit existenta unei continuitati de viata din secolul VI I.e.n. pana in secolul VI e.n.

Grindul Chituc

Situat la nord vest de Lacul Sinoe este printre putinele zone in care se mai pot gasi sacali acestia fiind pe cale de disparitie. Este ultimul teritoriu virgin al litoralului românesc lung de aproape 36 de kilometri, care se interpune intre mare si Delta si unde puteti admira pasari si animale rare. Locul merita vizitat pentru frumusetea salbatica si mirosul sarat al valurilor.

Sulina

Sulina este cel mai estic teritoriu al tarii noastre si o data ajunsi aici mergeti pana in locul care se varsa Dunarea in mare. Privelistea este deosebita si veti ramane cu o amintire superba pentru tot restul vietii.

In Sulina se poate vizita fostul far al Comisiunii Europene a Dunarii, construit la inceputul secolului al XIX-lea, la constructia lui s-au folosit materiale aduse din strainatate: lemn din India, bronz din Franta, cristalul din Anglia, acoperisul din Grecia, piatra din Malta.

Abonați-vă la Oferte