Oferte Cazare, Destinatii turistice 2024

Obiective Turistice Poiana Brasov
Poiana Brasov

Poiana Brasov este una dintre cele mai mari si mai frumoase statiuni montane si se poate lauda cu cea mai lunga partie de schi din Romania, cu o lungime de aproximativ 5 kilometri, iar lungimea totala a partiilor este de 24,5 km. Primii schiori au urcat in Masivul Postavarul in anul 1895, iar in anul 1951 s-au desfasurat Jocurile Mondiale Universitare de iarna.

Ea dispune de 9 partii de schi, cu grade diferite de dificultate, terenuri de sport, un lac, discoteci, baruri si restaurante. Cazarea este asigurata in buna parte in hoteluri de lux, pensiuni, in vile sau cabane. Aici intalnim si hoteluri de doua, trei si patru stele, dotate cu piscina, sali de spectacole si conferinte, un centru de echitatie, baze sportive sau stana turistica.

In apropierea hotelurilor sunt situate restaurante cu specific romanesc cum ar fi Coliba Haiducilor - restaurant cu specific romanesc, Sura Dacilor - restaurant cu specific romanesc, Vanatorul - restaurant vanatoresc, Favorit - club de noapte, Stana turistica - restaurant in stilul unei stani, Miorita - program folcloric si bucatarie traditionala.

Printre cele mai importante atractii turistice se numara:

Castelul Dracula la o distanta de 23 km de Poiana Brasov, Cetatea Rasnov la o distanta de 12 km, orasul medieval Brasov la o distanta de 12 km.

Castelul Bran

Cunoscut mai mult sub numele de Castelul lui Dracula de la Personajul Contele Dracula ce apare pentru prima data in romanul “Dracula” scris de scriitorul irlandez Bram Stoker si publicat in 1897 in Anglia.

Dracula – asa cum este el perceput astazi – reprezinta un personaj fictiv. Numele lui deriva din porecla data lui Vlad Ţepes, domnitor al Ţarii Romanesti intre 1456-1462 si in anul 1467, pe caredin motive politice, istoricii vremii il descriu ca un despot nemilos si insetat de sange.

Castelul Bran se afla la intrarea pasajului Rucar Bran, pe strada de la Brasov catre Campulung, inconjurat de muntii Bucegi si Piatra Craiului. Bran se afla o distanta mai mica de 30 km de Brasov si la mai putin de 200km de Brasov.

Deschis 7 zile pe saptamana, 365 zile pe an, Castelul Bran are milioane de vizitatori.

Pretul unui bilet pentru un adult este de 40 RON, iar pentru copii 10 RON. Copii sub 7 ani au acces gratuit.

Castelul ofera posibilitatea de a sarbatori petrecerea de Halloween, un tur de noapte al castelului costa 70 ron pentry adulti si 35 de Ron pentru copii.

In zona se afla multe pensiuni care ofera servicii de calitate la un pret acceptabil.

Cetatea Rasnov

Pentru a ajunge la cetatea Rasnov trebuie mai intai sa ajungeti pe Bulevardul Unirii din orasul Rasnov si apoi urcati pe serpentine aproximativ 15 minute pentru a ajunge la cetate. Chiar de la intrare, puteti admira intinderea sesului Barsei si crestele Muntilor Baiului si Bucegi.

Drumul este practicabil cu masina, la baza cetatii exista si o parcare cu plata.

Cetatea Rasnov este una din cele mai bine pastrate cetati taranesti din Transilvania.

Cetatea Rasnov s-a numit Cetate Taraneasca deoarece principala ocupatie a constructorilor era agricultura. Cetatile taranesti au facut parte dintr-un sistem de aparare al localitatilor transilvanene expuse invaziilor.

Prima mentiune a Cetatii Rasnov dateaza din anul 1335, cu ocazia unei noi navaliri a tatarilor cand a fost pustiita din nou tara Barsei, in afara de cetatea de pe Tampa si Cetatea Rasnovului care nu au putut fi cucerite.

Cetatea este formata dintr-o incinta exterioara amplasata in fata zidului estic, marginita de un zid fortificat si dotat cu un turn patrat, si o incinta interioara inconjurata de zidurile si turnurile cetatii.

Turistii pot vizita muzeul da arta feudal situate in interiorul cetatii, in care sunt expuse armuri, arme, galerii, mobilier de epoca, porturi specifice secolului dar si cateva obiecte ce dateaza din secolele al XVII-lea si al XVIII-lea, cum ar fi: o masca de tortura si un jug pentru transportarea prizonierilor.

Programul de vizitare al cetatii Rasnov este zilnic intre orele 09.00 si 19.00 si taxa de vizitare este de 10 RON adulti si 5 RON copii.

In centru Rasnovului se afla Biserica Evanghelica construita in secolul al XIII-lea, iar picturile murale dateaza din secolul al XVI-lea.

In apropiere se gasesc Cheile Rasnoavei unde puteti sa faceti bungee-jumping, coborari in rapel, sa conduceti un ATV sau sa va catarati.

Daca doriti sa ramaneti peste noapte va puteti caza la una din pensiunile din zona si veti fi intampinati cu ospitalitate de catre gazde si va veti bucura de preparatele gatite traditional.

O atractie deosebita in Poiana Brasov o constituie Centrul de Echitatie. Acesta este situat in nordul statiunii, pe stanga soselei spre Brasov, in apropiere de Cabana Junilor. Centrul dispune de un grajd cu o capacitate de 26 cai, cu toate anexele necesare, de un teren de sport multifunctional.

Turistii pot sa apeleze la sfaturile unor instructori calificati care sa-i initieze in arta calariei. Aici se poate inchiria si echipamentul necesar practicarii acestui sport, iar pentru incepatori sunt organizate cursuri de calarie cu o durata de 6 zile. Insotitorii se pot relaxa la popasul turistic amenajat in curtea centrului de echitatie, unde exista 12 casute si un bar.

De asemenea, se organizeaza plimbari de agrement calare, plimbari cu carute cu coviltir, cu calesti, trasuri si sanii. La cerere se pot organiza excursii calare pe urmatiarele trasee:

Centrul de echitatie – Cabana Junilor – Stana Turistica – Spinarea Lunga – Cabana Aviatorilor;

Poiana Brasov – Bran;

Poiana Brasov – Rasnov – Cabana Cheia – Cabana Trei Brazi – Timisu de Sus – Cabana Postavarul – Poiana Stechil – Centrul de echitatie;

Poiana Brasov – Tampa.

Castelul Peles

Aflat la o distanta de 26 km de Poiana Brasov, Castelul Peles a fost construit in stilul neorenasterii germane de catre arhitectul Wilhelm Doderer si inaugurat in 1883.

Numele castelului a fost dat dupa cel al paraului Peles care traverseaza valea din Sinaia in zona Pietrelor Arse. In aceasta zona a calatorit regele Romaniei Carol I prin 1866 si, fascinat de frumusetea ei, a hotarat sa puna aici piatra de temelie a unui castel. Toate lucrarile au fost finalizate in 1914. Pelesul rivaliza la vremea aceea cu cele mai frumoase castele din Europa dar totusi era diferit de toate celelalte: fusese primul castel european electrificat in intregime. Avea propria uzina electrica, amplasata pe malul paraului Peles.

Interioarele castelului sunt la fel de grandioase precum istoria pe care o poarta. Turistii, din pacate, nu au acces decat la 10 din cele 170 de incaperi ale castelului, dar au ocazia sa admire o mare parte din colectiile valoroase de sculpturi, picturi, covoare si mobila, armuri, tapiserii si statuete, vesela din aur si argint, vitralii si obiecte de portelan fin. Fiecare vizita la Castelul Peles iti lasa amintiri placute si memorabile.

Castelul Pelisor

In 1899 – 1902, in timpul lucrarilor de extindere ale Castelului Peles unul din arhitectii vremii, Karel Liman, a ridicat Pelisorul, fratele mai mic al celebrei resedinte regale. De la inceput s-a vrut a fi o replica la scara mult mai mica a Castelului Peles, avand doar 99 de incaperi si o destinatie clara: Pelisorul trebuia sa fie resedinta principilor mostenitori Ferdinand si Maria. Castelul Pelisor a fost decorat de artistul vienez Bernhardt Ludwig dar poarta amprenta personalitatii reginei Maria: dormitorul de aur, de exemplu, a fost decorat cu mobila sculptata in lemn de tei aurit (la fel si biroul sau), iar peretii cu frunze de ciulin, un motiv pentru care regina avea o adevarata slabiciune, fiind emblema Scotiei, locul sau natal. Interesant si magulitor este faptul ca toata aceasta mobila sculptata a fost realizata in Atelierele de Arta si Meserii de la Sinaia.

Abonați-vă la Oferte