Cazare Banat 2019
     Nu s-au gasit rezultate

Obiective turistice in zona
Obiective turistice in zona Banat . Obiective turistice Herculane

Baile Herculane este una dintre cele mai vechi statiuni balneare din lume, a carei vechime este atestata din 153 e.n., numele acesteia fiind dat dupa descoperirea a sase statuete dedicate zeului Hercules.

In perioada civilizatiei romane, statiunea de pe Valea Cernei a constituit un important punct de atractie pentru aristrocatii Romei antice. Impresionati de puterea tamaduitoare a apelor sacre de pe Valea Cernei, romanii sositi in Dacia le-au inchinat un adevarat cult balnear sub semnul tutelar al lui Hercules.

Din timpul romanilor au ramas numeroase vestigii: apeducte, bai, statui, monede, ridicate ca semne de multumire aduse zeilor pentru vindecare.

Statiunea este situata in partea de sud-vest a Romaniei, la o altitudine de 168 m, la 8 km distanta de granita cu judetul Mehedinti si la doar 25 de km de frontiera cu Serbia si face parte din Parcul National Valea Cernei-Domogled.

Statiunea este situata intr-o vale, adapostita de munti intr-o zona de o frumusete deosebita. In afara renumitelor tratamente balneare, in zona exista multiple metode de relaxare: restaurant, baruri, tersae de vara, bazine de into cu apa termala, sauna, masaj, billiard, posibilitati de drumetie si excursii in statiune si pe Valea Cernei la ruinele bailor romane, Pestera Hotilor(Grota Haiducilor), Grota cu Aburi, Crucea alba, si altele. Masivul Domogled impresioneaza cu varfurile sale semete, de peste 1100 de metri, care domina statiunea Baile Herculane.

In zona exista un climat de depresiune montana iar apele minerelae sunt izotermale si hipertermale, sunt slab radioactive si au compozitii chimice sulfuroase, calcice, sodice, oligominerale.

Baile imperiale austriece

Multe dintre cladirile de la Baile Herculane amintesc de eleganta pe care austriecii au adus-o acestui loc intemeiat de romani. Atat aristocratia Romei Antice, cat si cea a Vienei de secol XIX si-au pus amprenta asupra statiunii destinate relaxarii si vindecarii, cu terme, bai si temple. In interior functionau 32 de cabine si 2 bazine construite din marmura rosie. Aici si-au facut cura balneara imparatii si imparatesele Austriei. Acum se poate descoperi frumusetea locurilor abandonate care transmit drama trecerii timpului. Citeste mai departe Obiective Turistice Baile Herculane...

Abonați-vă la Oferte
X
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor.
Afla detalii aici.